Start campagne ‘Geef ons de ruimte’

Op 1 juni is de campagne gestart om het Manifest met de titel ‘Nederlanders willen helpen. Geef ons de ruimte’ onder de aandacht te brengen van beleidsmakers en beslissers in politiek Den Haag. Het Manifest is ondertekend door 13 koepels binnen de brede sector, waaronder ook de Federatie Cultuur. Vorige week is het Manifest per brief aangeboden aan Informateur Mariëtte Hamer, de fractievoorzitters en aan relevante woordvoerder van de Tweede Kamer. Het Manifest is met een korte missiefilm van 1 minuut via de sociale media gelanceerd.

Manifest: ‘Nederlanders willen helpen. Geef ons de ruimte’
Het Manifest is een bondige samenvatting van het maatschappelijke belang van ‘goed doen’ en laat zien dat onze sector, juist ten tijde van corona, relevanter is dan ooit. Wij vragen de politiek om de initiatieven van Nederlanders om ‘goed te doen’ de ruimte te geven door: 

Initiatief campagne

De campagne is een initiatief van de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF). De campagne is onderdeel van de inzet van SBF om het overheidsbeleid positiever te maken zodat Nederlanders zich kunnen blijven inzetten voor een betere wereld. 

Klik hier voor de campagnewebsite waar het Manifest en de missiefilm vinden is.